TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tart-Tech Kft. - innovatív állattartás-technológiai rendszerek a baromfi- és sertéstartás területén ...

... az Ön elképzelése szerint!

baromfimérleg vezérlőegység DWS 20

baromfimérleg vezérlőegység DWS 20
baromfimérleg vezérlőegység DWS 20

Az OPTICON DWS-20 automata baromfi mérleg a megfelelő tájékozottságot igénylő termelők részére kifejlesztett vezetői rendszer. A vezérlőegység egyesíti magában a baromfi mérleg rendszert, a hőmérsékleti adatok felvételét, a takarmány- és az ivóvízfogyasztás rögzítését és az istálló riasztását. A rendszer méri és tárolja a mérlegelt madarak élősúlyát. Használható pecsenyecsirkéknél, tenyész állományoknál, jércenevelésnél (ketrecesben is), kacsáknál és pulykáknál. A mérőcella és maga a mérleg a mennyezetre függesztett. Egy DWS-20 vezérlőegységhez 4 db baromfimérleg platform csatlakoztatható, amelyek lehetnek egy légtérben vagy akár külön-külön légtérben (akár 4 istállóban). Ez teszi lehetővé a nagy számú és nagy pontosságú méréseket. A DWS-20 folyamatosan tájékoztat, hogy az állomány aktuális élősúlya egyezik-e a tervezett célértékkel. Azonnal figyelmeztet, amennyiben rendellenes  növekedési görbe ingadozásokat észlel.

Bővebben
386 137 Ft
Részletek

A DWS-20 mutatja a madarak életkorát, az aktuális átlagsúlyt, az elmúlt 24 óra növekedési ütemét, a célsúlyt, az aktuális és a célsúly közötti különbséget, a mérések számát, a standard eltérést, a variációs együtthatót (CV) és a homogenitást. A célsúly adatok gyárilag programozottak az összes jelentősebb fajta –Cobb, Ross, BUT, Nicholas stb.- vonatkozásában. Hőérzékelő csatlakoztatása esetén a hőmérséklet folyamatos figyelése automatikus. Ez különösen a testtömeg és a takarmány-, ivóvízfogyasztás összefüggésében ad értékes információt. Egy állomány teljesítményének elemzéséhez elengedhetetlen a takarmány- és ivóvízfogyasztás adatainak nyomon követése. Telepítési sűrűség és elhullás szintén fontos jellemzők. A fent említett jellemzők értékei 50 napig tárolódnak és bármikor lekérdezhetők. Az adatok grafikus megjelenítéséhez a DWS-20 közvetlenül csatlakoztatható a helyi vagy modemen keresztül bármilyen távoli számítógéphez.

A mérlegek függesztett kivitelűek. Nincs tehát fizikai kapcsolat az alommal. Kábel sem fut az alomban, amelyet az ammónia vagy a madarak könnyen károsíthatnának. A nagy mérőfelülethez könnyen hozzáférnek a madarak és ennek eredményeként nagy számú mérés végezhető el. A mérés akkor sem áll le, ha néhány madár tartósan a mérlegen tartózkodik. Tenyész állományoknál a tojó és kakas egyedek automatikus felismerése. Nagy számú napi mérés, még a turnus végén a nagy súlyú madarak esetében is.

Adatok
Cikkszám
1206155001